Helsinki Polisi, koronavirüs salgınını kullanan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyarıyor.
Yetkililer, kendilerini resmi görevli veya polis olarak tanıtan kişilerin özellikle yaşlı insanları gıda yardımı yapacakları bahanesi ile kandırarak evlerine girdikleri ve değerli eşyalarını çaldıklarını belirtti.
Uusimaa Bölgesi Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamaya göre kendisini polis veya resmi görevli olarak tanıtanlara itibar edilmemesi gerektiği ve polisin evlere yönelik bir hizmetinin bulunmadığını bildirildi.
Polis ayrıca internet kullanıcılarını da uyararak var olmayan ürünlerin satış ve pazarlamalarının internet üzerinden yapılabileceği hususunun göz önünde bulundurarak, para ödemeden önce ürün ve hizmet kalitesi hakkında bir araştırma yapılmasının ihmal edilmemesi gerektiği belirtiyor.
Haber Merkezi