Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Mika Lintilä hükümetin bütçe görüşmelerinden önce yaptığı açıklamada Finlandiya’da koruyucu tıbbi maske üretimine Mayıs ayında başlanacağını ifade etti.
Bakan Finlandiya genelinde 2 veya 3 firmanın üretime geçeceği ve günde ortalama 200 bin adet maske üreteceğini belirtti.
Avrupa Birliğinin koronavirüs ile mücadele tedbirleri çerçevesinde Finlandiya’nın tıbbi ekipman ithalatında da gecikmeler yaşanmış ve ülke genelinde koruyucu tıbbi ekipman sıkıntısı başlamıştı.
Sosyal Güvenlik ve Sağlık Bakanlığı üst düzey yetkilisi Paiivi Sillanaukee de huzurevlerinin ihtiyacı için tıbbi koruyucu maske ithal edileceğini açıkladı.
Geçtiğimiz günlerde huzurevlerindeki koronavirüs salgınına bağlı ilk ölümler gerçekleşmiş ve bunun sebeplerinden birisinin de koruyucu tıbbi ekipman eksiliği olduğu ifade edilmişti.
Haber Merkezi