DOLAR 45,1921 0.16%
EURO 53,0592 0.39%
ALTIN 6.709,111,80
BITCOIN 34555531,42%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bütçe görüşmeleri sona erdi, hükümet krizi çözüldü
  • HaberFin
  • Ekonomi
  • Bütçe görüşmeleri sona erdi, hükümet krizi çözüldü
1137 okunma

Bütçe görüşmeleri sona erdi, hükümet krizi çözüldü

ABONE OL
21 Eylül 2021 14:36
Bütçe görüşmeleri sona erdi, hükümet krizi çözüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dokuz gün süren bütçe görüşmeleri sona erdi. Bütçe görüşmeleri sırasında Merkez Parti, hükümetin istihdam politikasını gerçekçi bulmadığı gerekçesiyle itirazda bulunmuş ve bu bir krize dönüşmüştü. Son gün bütçe  üzerinde anlaşmaya varılmasıyla dağılmanın eşiğine gelinen koalisyonda da kriz çözülmüş oldu.

Yle haber ajansının haberine göre hükümetin bütçe görüşmeleri sonunda aşağıdaki kararları aldığı bildirildi.

  • Kamu harcamalarında daha önce hesaplanan rakamlara göre artışa gidilecek. Kamu harcamaları 2022 yılında 900 milyon euro 2023 yılında ise 500 milyon euro artacak.
  • 2023 yılında bazı bakanlıkların bütçelerinde kısıtlamaya gidilirken, Eğitim Bakanlığının bütçesinde ve eğitim harcamalarında kesintiye gidilmeyecek.
  • Kamu sektöründeki borçlanmada azaltılmaya gidilecek.
  • Elektrikli otomobiller için geçerli olan vergi indimi hibrit araçları da kapsayacak.
  • Tütün vergisi, daha önce alına karar çerçevesinde 2022 ve 2023 yıllarında arttırılacak. Böylece bir paket sigaranın fiyatı yıllık ortalama 50 cent artacak.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.