
Artan scotter kazalarını önlemek amacıyla Helsinki bölgesindeki scooterlara hız sınırlaması getirilecek.
Yle haber ajansının haberine göre Ulaştırma Bakanlığı tarafından Helsinki bölgesindeki scooterlara hız sınırlaması getirilmesine karar verildi. Hız sınırlaması önce geceleri sonra da gündüzleri uygulamaya konacak.
Scooter kazalarındaki artış nedeniyle haziran ayı içerisinde acil servislere başvuranların sayısında ciddi artış yaşandığı bildirildi. Yaralanmaları çoğu hafif kafa travmaları şeklinde gerçekleşirken zaman zaman ciddi vakalara da rastlandığı belirtildi.
Elektrikli scooter şirketleri Voi, Tier ve Lima Ulaştırma Bakanlığının bu kararından önce de hız sınırlandırmasına gidilmesi konusunda hazır olduklarını açıklamıştı.
Hız sınırlandırması ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
1
Dünya’nın en çok bisiklet kullanan ülkeleri sıralaması
11315 kez okundu
2
Türk Ehliyeti İle Finlandiya’da Araba Kullanabilir miyim?
10000 kez okundu
3
Fin vatandaşlığı şartları değişiyor, B1 dil puanı şartı kaldırılıyor
8914 kez okundu
4
Finlandiya’da çalışma saati 6’ya düşüyor
8728 kez okundu
5
Çalışma ve oturma izin almak kolaylaşıyor
6212 kez okundu