

“Cyber Front Z” isimli trol grubu Finlandiya’da medya kuruluşları ve gazetecileri hedef almaya başladı.
Yle haber ajansının haberine göre Rusya kaynaklı olduğu düşünülen “Cyber Front Z” isimli trol grubu ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin yanı sıra Finlandiya’daki bazı medya kuruluşları ile birlikte Yle yöneticilerini hedef aldı.
Cyber Front Z’ye ait olduğu düşünülen bir telegram kanalında Yle, Keskisuomalainen, Etelä-Saimaa ve Selkokeskus hedef gösterilerek bu yayın organlarının bombardımana tutulması istendi.
Bunun dışında Yle’nin CEO’su Merja Ylä Antilla ve Yle Denetleme Kurulu Başkanı, Koalisyon Partisi Milletvekili Arto Satonen’in iletişim bilgileri paylaşıldı.
Cyber Front Z’nin hedef gösterdiği ülkeler arasında Finlandiya’nın dışında ABD, Almanya, İtalya, Fransa ve Polonya da bulunuyor. Telegram kanalında Amerikan medyasının önde gelen gazetecileri ve baş editörlerinin iletişim bilgileri de yayınlandı.
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından sıradan İnternet kullanıcıları da maaşlı trol olarak işe alındı. Fontanka haber sitesinin haberine göre trollere aylık 45 bin Ruble (yaklaşık 650 euro) maaş verildiği belirtildi.
Rus trollerinin faaliyetleri, işadamı Yevgeny Prigozhin tarafından desteklendiği de haberde yer alıyor.
Fotoğraf: gamingsym.in
1
TÜBİTAK – Business Finland Ar-Ge projelerini destekleyecek
2474 kez okundu
2
Elektrikli otomobil almayı düşünüyorsanız bu yazıyı okun
2429 kez okundu
3
“Cyber Front Z” Finlandiya’ya yönelik siber saldırılara başladı
1830 kez okundu
4
Finlandiya’nın plastik atıkları komşu ülkelere mi gönderilecek?
1644 kez okundu
5
13 yaş altına sosyal medya yasağı gündemde
1456 kez okundu