DOLAR 44,3337 0.07%
EURO 51,1614 -0.29%
ALTIN 5.999,02-6,33
BITCOIN 3035955-0,40%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Finlandiya’da hükümetten hepimizi ilgilendiren ceza gibi yeni uygulama
  • HaberFin
  • Haberler
  • Finlandiya’da hükümetten hepimizi ilgilendiren ceza gibi yeni uygulama
1081 okunma

Finlandiya’da hükümetten hepimizi ilgilendiren ceza gibi yeni uygulama

ABONE OL
1 Nisan 2025 02:50
Finlandiya’da hükümetten hepimizi ilgilendiren ceza gibi yeni uygulama
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Finlandiya hükümeti, kış aylarında dışarıda uzun süre kalan vatandaşlar için yeni bir “Soğuk Vergisi” uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yetkililer, bu verginin amacının “vatandaşları aşırı soğuğa karşı korumak ve evde kalmalarını teşvik etmek” olduğunu belirtti.

🚶‍♂️💨 Yeni sistem ile, hava sıcaklığı -10°C’nin altına düştüğünde dışarıda 30 dakikadan fazla kalan herkesin dijital kimliği üzerinden otomatik olarak vergilendirilmesi planlanıyor. Vergi miktarı, dışarıda kalınan süreye ve hava sıcaklığına göre değişecek.

Vergi miktarı

🌡️ -10°C → 1 saat dışarıda kalana 5€ vergi
🌡️ -20°C → 1 saat dışarıda kalana 10€ vergi
🌡️ -30°C ve altı → 1 saat dışarıda kalana 25€

📢 Finlandiya Meteoroloji Enstitüsü, verginin hesaplanabilmesi için kişilerin GPS konumlarını ve hava sıcaklıklarını otomatik olarak takip eden bir sistem geliştirildiğini duyurdu.

🏃‍♂️ Saunaya kaçış yok!
Bazı vatandaşlar,Soğuk Hava Vergisi’nden kaçınmak için saunada vakit geçirmeyi planladıklarını belirtse de yetkililer, “Saunada geçirilen sürenin ise ısıtma faturalarına yansıtılacağını” açıkladı.

📌 Yeni soğuk vergisi, 1 Nisan 2025’ten itibaren yürürlüğe girecek…

1 Nisan şaka gününüz kutlu olsun, yüzünüzden gülümseme eksik olmasın 😉

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.