DOLAR 44,3346 0.01%
EURO 51,3419 -0.05%
ALTIN 6.401,46-3,28
BITCOIN 31241230,94%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Aleksandır Stubb’un evinde şok eden intihar
735 okunma

Cumhurbaşkanı Aleksandır Stubb’un evinde şok eden intihar

ABONE OL
7 Şubat 2025 16:53
Cumhurbaşkanı Aleksandır Stubb’un evinde şok eden intihar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Helsinki metropol bölgesinde kısa süre içinde iki polis memuru intihar etti. Bunlardan ilki, geçen yılın sonlarında Helsinki’nin Munkkiniemi bölgesinde, Cumhurbaşkanı Aleksandır Stubb’un resmi konutunda gerçekleşti. Cumhurbaşkanın koruma görevlisi olan polis memuru, Stubb’un ailesinin hafta sonu evde bulunduğu sırada konutun bodrumunda pompalı tüfekle yaşamına son verdi.

Olay ilk olarak MTV tarafından duyurulurken, polis memurunun meslektaşları tarafından ölü bulunduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Stubb’un, olay sonrası personeliyle bir toplantı düzenleyerek kriz desteği sunduğu belirtildi.

Ölüm Olayı Doğrulandı

Helsinki Polis Departmanı yetkilisi meydana gelen ölümü doğruladı. Olay, Doğu Uusimaa Emniyet Müdürlüğü tarafından araştırılıyor ancak soruşturma gizli olduğu için detaylar hakkında yorum yapılmıyor.

Helsinki Polisi İletişim Müdürü Leena Karhumäki de ölümü doğrularken, Doğu Uusimaa Polis Departmanı tarafından yapılan açıklamada olayın 3 Kasım’da meydana geldiği belirtildi. Yetkililer, ölümün polis memurunun görevleriyle ilgili olmadığını ve suç unsuru içermediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

İkinci Polis İntiharı Espoo’da Gerçekleşti

Kısa bir süre sonra, Helsinki’de ikinci bir polis memuru intiharı yaşandı. Bu kez, Espoo’nun Otaniemi bölgesindeki Ulusal Polis Kurulu binasında bir polis memuru ölü bulundu.

Polis yetkilileri, ölüm sebebine ilişkin soruşturmanın gizli olduğunu ve olayla ilgili daha fazla ayrıntı vermeyeceklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.