
Koronavirüs salgınına bağlı olarak getirilen seyahat kısıtlamaları çerçevesinde Lappeenranta Havalimanı mart ayı sonuna kadar uluslararası uçuşlara kapatılıyor.
Yle haber ajansının haberine göre Lappeenranta Havalimanından Orta Avrupa’ya yapılan tüm uçuşlar durduruldu. Şartlar uygun olduğu takdirde ilk uçuş 28 Mart 2021 tarihinde Ryanair’in Viyana-Lappeenranta seferiyle yeniden başlayacak.
Havalimanının kapanış tarihi belli olmamasına rağmen kapanış hazırlıklarına başlandı. Tarifeli seferler dışında charter uçuşlar ve Finnair’in eğitim uçuşları da mart sonuna kadar iptal edildi.
Havalimanı çalışanları Mart 2020’de zorunlu izne gönderilmiş temmuz ve ağustos aylarında ise kısmen tekrar işe çağrılmıştı.
Havalimanı yetkilileri çalışanları mağdur etmemek için zorunlu izin süresince çalışanların maaşlarının yarısını ödeyeceklerini açıkladı.
1
Geyik Avı Sezonu Başladı
5353 kez okundu
2
Alışılmışın dışında bir tatil deneyimi; Yeşil Burun Adaları
2545 kez okundu
3
Fin turistlerin Türkiye tatili kabusa dönüştü
1961 kez okundu
4
Finlandiya’da yeni konsept, nereye gittiğini bilmeden tatile çıkmak
1907 kez okundu
5
Thomas Cook’un İflasına Rağmen Lapland’a Gelecek Turist Sayısının Artması Bekleniyor
1655 kez okundu