
Finlandiya hükümeti bundan birkaç yıl önce Afrika domuz vebası taşıyan yaban domuzlarının geçişini engellemek için Rusya sınırına dikenli tel çekmeyi planlamıştı. Bu düşünce o zamanlar hayata geçirilemedi.
Aradan geçen birkaç yıldan sonra bu konu tekrar gündeme geldi. Ancak bu sefer AB sınırlarını tehdit eden mülteci krizi ile bağlantılı olarak.
Yle haber ajansının haberine göre uzmanlar sınıra dikenli tel çekilmesi konusunda yasal bir engel olmadığını ancak hayata geçirilmesinin zor olacağını ve çekilecek dikenli tel örgünün yasa dışı geçişleri engellemede beklenen neticeyi veremeyeceğini düşünüyorlar.
İltalehti’den bir gazetecinin “dikenli telin maliyeti ne olacak” sorusu üzerine yetkililer altyapının uygun olmadığını ve projenin uygulanabilir olmaktan uzak göründüğünü belirtti.
Daha önce hazırlanan bir raporda topografik olarak sınıra dikenli tel çekilmesinin mümkün olmayacağı yollar, demiryolları, hendekler, bataklıklar, akarsular, göller, rezervuarlar ve kayalık alanların bunu engelleyeceği belirtilmişti.
1
Rusya, Finlandiya için savaş suçu dosyası hazırladı
2491 kez okundu
2
Finlandiya sınırında kaçak göçmenler yakalandı
2320 kez okundu
3
SSCB’nin kontrolünü kaybetmek Rusya’yı çılgına çeviriyor
2288 kez okundu
4
Ruslar Finlandiya sınırına askeri yığınak mı yapıyor
1966 kez okundu
5
Medvedev, Finlandiya Rusya ile savaşa hazırlanıyor
1921 kez okundu