
İçişleri Bakanlığı, Finlandiya’da yaşayan ve uzun süredir oturma izni bulunmayan kişilere bir defaya mahsus olmak üzere af çıkarılarak oturma izni verilmesini istiyor. Bakanlık konuyla ilgili çalışmalarını tamamladı.
Helsingin Sanomat’ın haberine göre İçişleri Bakanlığı, 2016 yılı ve öncesi Finlandiya’ya iltica başvurusunda bulunan ve ülkede ikamet hakkı olmaksızın ikamet edenlere bir defaya mahsus olmak üzere oturma izni verilmesi ile ilgili bir yasa taslağı hazırladı.
Yasadan yararlanmak için kişinin iltica başvurusu yaptıktan sonra aralıksız olarak Finlandiya’da ikamet etmesi ve herhangi bir suç işlememiş olması şartı aranacak. İzin sadece çocuklu ailelerle de sınırlandırılabilir.
İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre, 2016 yılında ya da daha önceki bir tarihte iltica başvurusunda bulunmuş olup halen iltica sisteminde yer almasına rağmen başvurusu hakkında olumsuz karar verilen yaklaşık 3.000 kişi bulunuyor.
Teklif, iktidar partileri SDP ve Merkez Parti ile birlikte muhalefetteki Gerçek Finler tarafından eleştiriliyor. SDP milletvekili ve Maliye Bakanı Annika Saarikko böyle bir çözümün sürdürülebilir ve hükümetin programıyla uyumlu olamayacağını belirtti.
1
TC Helsinki Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak görevine başladı
16069 kez okundu
2
Dünya’nın en çok bisiklet kullanan ülkeleri sıralaması
12205 kez okundu
3
Türk Ehliyeti İle Finlandiya’da Araba Kullanabilir miyim?
10534 kez okundu
4
Fin vatandaşlığı şartları değişiyor, B1 dil puanı şartı kaldırılıyor
9347 kez okundu
5
Finlandiya’da çalışma saati 6’ya düşüyor
9118 kez okundu