

Başbakan Sanna Marin AB Komisyonu’nda yaptığı konuşmada AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların daha da hissedilir olması için bu yaptırımların devam etmesi gerektiğini belirtti.
Verkkouutiset’in haberine göre Başbakan Marin, yaptırımların sıradan Rus vatandaşların günlük yaşantılarında daha da hissedilir olması gerektiğini ifade etti. Sanna Marin ayrıca AB Komisyonu ile Rusya arasındaki vize anlaşmasının askıya alınarak vize şartlarının zorlaştırılması ve vize ücretlerinin arttırılması gerektiğini belirtti.
Başbakan, Rusya Ukraynalıları öldürürken Rusların özgürce seyahat edebilmesi doğru değil, dedi.
Başbakan Sanna Marin; Rusya, enerji kozunu oynayarak Avrupa’ya şantaj yapmaya çalışıyor ancak başarılı olamıyor. Enerji krizi oluşturarak Avrupa’nın Rus enerjisine olan bağımlılığından kurtulmasını hızlandırıyor. Ukrayna savaşıyla Rusya kendi ekonomisini ve geleceğini yok ediyor. Rusya güvenirliğini yitirdi ve savaş bugün sona erse bile Rusya’ya olan güven uzun süre geri gelmeyecek, dedi.
1
Sosyal yardımlar ile yaşayan bir Türk, entegre olmadığı için sınır dışı edildi
4147 kez okundu
2
Sığınmacı krizinde Polonya, Finlandiya, Türkiye üçgeni
3001 kez okundu
3
Dışişleri Bakanı Valtonen; Macaristan AB’yi temsil edemez
2330 kez okundu
4
AB Aşı pasaportu ile yazın seyahat mümkün mü?
1937 kez okundu
5
Koronavirüs aşı pasaportu geliyor
1712 kez okundu