

25 Temmuz 2024 Cuma günü Paris Olimpiyatları açılış töreninde Finlandiya bayrağını Fin sporcular Sinem Kurtbay ve Eetu Kallioinen taşıyacak.
Yelkenci Sinem Kurtbay Yle’ye yaptığı açıklamada olimpiyatlara katılmanın çocukluk hayali olduğunu belirtti ve “Çocukluğumdan beri olimpiyat oyunlarının açılışını takip eder, sporculara ve özellikle bayrak taşıyıcılara hayranlık duyardım. Finlandiya bayrağını taşıma görevini bana vermelerinden gurur duydum. Cuma günü Finlandiya bayrağını taşıyacağımı düşünmek inanılmaz güzel bir duygu” dedi.
Sinem Kurtbay 24 Mayıs 1991’de Savonlinna’da doğdu. Finlandiyalı bir yelkencidir .
Finlandiya’da doğan Kurtbay, 12 yaşına kadar Türkiye’de yaşadı ve 7 yaşında İstanbul yat kulübünde spora başladı . Babası Türk, annesi ise Findir. Annesi Aalto Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler bölümü başkanı, babası ise mimardır.
Kurtbay İspanya’da yaşıyor ve 6 dil biliyor.
Fotoğraf: olympiakomitea.fi
1
Spor müsabakaları Haziran’da başlıyor
25377 kez okundu
2
Fin medyasından Türk futbolu ve Hakan Şükür yorumu
4394 kez okundu
3
Paris Olimpiyatları’nda Finlandiya bayrağını Sinem Kurtbay taşıyacak
4056 kez okundu
4
Fin golcü Teemu Pukki Beşiktaş’a mı geliyor?
2948 kez okundu
5
Polis, Dünya Ralli Şampiyonası’nda aşırı hız yapan ralli sürücüsüne soruşturma başlattı
2860 kez okundu