DOLAR 45,0716 0.04%
EURO 52,8063 -0.05%
ALTIN 6.589,60-0,99
BITCOIN 3406905-0,93%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanı Haavisto; Esad’ın Kürtlerle Anlaşması Türkiye’yi Zor Duruma Düşürecek
  • HaberFin
  • Dünya
  • Dışişleri Bakanı Haavisto; Esad’ın Kürtlerle Anlaşması Türkiye’yi Zor Duruma Düşürecek
468 okunma

Dışişleri Bakanı Haavisto; Esad’ın Kürtlerle Anlaşması Türkiye’yi Zor Duruma Düşürecek

ABONE OL
21 Eylül 2021 14:48
Dışişleri Bakanı Haavisto; Esad’ın Kürtlerle Anlaşması Türkiye’yi Zor Duruma Düşürecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 width=

Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto yaptığı açıklamada Beşar Esad’ın Türkiye’ye karşı Kürtlerle anlaşmasının, Rusya’nın bölgedeki rolünü arttıracağını ifade etti.

Haavisto Yle Televizyonu sabah programında yaptığı açıklamada, Kürtlerle varılacak bir anlaşmanın Beşar Esad’ın sınır bölgelerinin kontrolünün önünü açabileceğini, dolayısıyla tüm ülkede tekrar kontrolü ele alacağını bunun da Esad’ı destekleyen Rusya’nın bölgede konumunu güçlendireceğini belirtti.

Haavisto’ya göre, Kürtlere verilen destek durumu tamamen değiştirecek. Beşar Esad’ın Türkiye’nin harekatına karşı koyacağını bildirmesi Türkiye’yi daha da zor bir duruma düşürüyor. Operasyon artık terörle mücadele operasyonu gibi görünmüyor, başka bir ülkeye yapılan saldırı gibi gözüküyor, diyor.

Dışişleri Bakanı ayrıca, Avrupa’nın Türkiye’ye uygulayacağı ekonomik yaptırımların hızlı sonuç vermesi gerektiğine de inanıyor, çünkü Türkiye ekonomisinin Avrupa ve Amerika ile yapılan ticaretin yanı sıra turizme de bağlı olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Yle

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.