DOLAR 49,48400,10%
EURO 55,64360,12%
ALTIN 6.633,21-0,03
BITCOIN 4033149-0,03%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trabzonspor seriyi bozmadı: Finlandiya’dan galip dönüyor
  • HaberFin
  • Spor
  • Trabzonspor seriyi bozmadı: Finlandiya’dan galip dönüyor
316 okunma

Trabzonspor seriyi bozmadı: Finlandiya’dan galip dönüyor

ABONE OL
15 Ekim 2026 21:42
Trabzonspor seriyi bozmadı: Finlandiya’dan galip dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UEFA Konferans Ligi’nde Finlandiya temsilcisi KuPS ile karşılaşan Trabzonspor, deplasmanda oynanan mücadeleyi 4-2 kazanmayı başardı. Finlandiya’nın Tampere kentindeki Tammelan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada bordo-mavililer ilk yarıyı iki farklı üstünlükle tamamladı. İkinci yarıda karşılıklı goller atılırken Trabzonspor, sahadan galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor ilk yarıda iki gol buldu

Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, henüz 3. dakikada Paul Onuachu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Mohamed Salah’ın pasıyla gelişen atakta topu ağlara gönderen Onuachu, takımını öne taşıdı.

İlk yarının son bölümünde, 44. dakikada bu kez Mohamed Salah sahneye çıktı ve farkı ikiye yükseltti. İlk 45 dakika Trabzonspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda karşılıklı goller

İkinci yarının hemen başında, 47. dakikada Franculino Djú’nun golüyle Trabzonspor skoru 3-0 yaptı. Ev sahibi KuPS, 54. dakikada Petteri Pennanen’in golüyle farkı ikiye indirdi.

KuPS, 58. dakikada kazandığı penaltı fırsatını değerlendiremedi. Finlandiya temsilcisi mücadeleye ortak olmak için baskısını sürdürürken Trabzonspor savunması ve kalecisi kritik anlarda devreye girdi.

Maçın uzatma dakikalarında heyecan devam etti. Franculino Djú, 90+1. dakikada kendisinin ikinci, Trabzonspor’un dördüncü golünü kaydetti. KuPS ise 90+6. dakikada Gustav Engvall ile bir gol daha buldu. Karşılaşma Trabzonspor’un 4-2’lik galibiyetiyle sona erdi.

Biletler kısa sürede tükendi

Karşılaşma, yalnızca sahadaki mücadeleyle değil, tribünlerdeki yoğun ilgiyle de dikkat çekti. Maç biletleri satışa çıkar çıkmaz kısa sürede tükenirken ek biletler de yaklaşık bir saat içinde satıldı.

KuPS taraftarlarının yanı sıra Trabzonspor taraftarları ve Finlandiya’da yaşayan Türkler de karşılaşmayı takip etmek için tribünlerdeki yerlerini aldı. Maç boyunca iki takımın taraftarları da karşılaşmanın atmosferine katkıda bulundu.

HaberFin ekibi karşılaşmayı yerinde takip etti

HaberFin ekibi, Trabzonspor ile KuPS arasında oynanan UEFA Konferans Ligi karşılaşmasını tam kadro olarak tribünden takip etti. Finlandiya’da yaşayan Türklerin ve Trabzonspor taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği mücadelede HaberFin ekibi, karşılaşmanın atmosferini yerinde gözlemledi.

Havai fişekler nedeniyle oyun durdu

Karşılaşma sırasında Trabzonspor taraftarlarının tribünde havai fişek yakması nedeniyle oyun durdu. Yaşanan olay, maçın akışını kesintiye uğrattı.

Mücadele devam ederken iki seyirci de ellerinde Türk bayrağıyla sahaya girdi. Güvenlik görevlileri kısa sürede müdahale ederek iki kişiyi saha dışına çıkardı.

Karşılaşma neden Tampere’de oynandı?

Maç, KuPS’un bulunduğu Kuopio kentinde değil, Finlandiya’nın Tampere şehrindeki Tammelan Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşmanın Tampere’ye alınmasının nedeni, Kuopio’daki stadyumun UEFA standartlarını karşılamamasıydı.

Yaklaşık 8 bin kişilik kapasiteye sahip Tammelan Stadyumu’nda oynanan mücadele, Finlandiya’da yaşayan Türk futbolseverler için de önemli bir buluşma oldu.

Trabzonspor, deplasmanda aldığı 4-2’lik galibiyetle UEFA Konferans Ligi mücadelesine üç puanla başladı.

Tomas Reis: “Bu galibiyet bize moral oldu”

Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Tomas Reis, güzel bir maç oynandığını belirterek KuPS’u sergilediği futboldan dolayı tebrik etti.

Suni çim sahada oynamanın ve uzun yolculuğun takımı olumsuz etkilediğini ifade eden Reis, kadrolarına güvendiklerini ancak henüz ulaşmak istedikleri en üst seviyede olmadıklarını söyledi.

Reis, “Kadromuz gayet iyi. Tabii ki henüz en üst seviyede değiliz. O seviyeye ulaşmak için çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Bugünkü karşılaşmanın Samsunspor maçına benzediğini de sözlerine ekledi.

HaberFin sordu: KuPS galibiyeti Beşiktaş maçını nasıl etkileyecek?

HaberFin’in, Galatasaray ve Samsunspor galibiyetlerinin ardından KuPS karşısında alınan sonucun Beşiktaş maçı üzerindeki etkisine ilişkin sorusunu yanıtlayan Reis, bu konuda kesin bir değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu belirtti.

Reis, “Bunun cevabını şimdi vermek oldukça zor. Yarın bunu düşünmeye çalışacağız. Beşiktaş güçlü bir takım ancak bu galibiyet bizim için moral oldu” dedi.

“Suni çim sonucu çok etkilemedi”

HaberFin’in ikinci sorusu ise karşılaşmanın suni çim sahada oynanmasıyla ilgiliydi. Normal çim sahada oynanması durumunda sonucun değişip değişmeyeceği sorulan Reis, suni çimin sonucu önemli ölçüde etkilediğini düşünmediğini ifade etti.

Daha önce Alman takımlarında görev yaptığı dönemde benzer koşullarda mağlubiyetler yaşadıklarını hatırlatan Reis, bu kez şartlara hazırlıklı olduklarını söyledi.

Miika Nuutinen: “Sonuç sürpriz olmadı ancak daha iyi olabilirdi”

KuPS Teknik Direktörü Miika Nuutinen, Trabzonspor karşısında alınan 4-2’lik mağlubiyetin ardından karşılaşmayı değerlendirdi. Sonuçtan dolayı üzgün olduğunu belirten Nuutinen, buna rağmen iki takımın da iyi bir mücadele ortaya koyduğunu ve maçın dengeli geçtiğini söyledi.

Nuutinen, KuPS’un yakaladığı bazı fırsatları değerlendirebilmesi durumunda daha iyi bir sonuç alabileceğini ifade etti. Takımının performansına ilişkin değerlendirmesinde, maçın genel olarak dengeli geçtiğini ve ortaya konan oyunun olumlu yönleri bulunduğunu dile getirdi.

HaberFin sordu: Sonuç sürpriz miydi?

HaberFin’in, Trabzonspor karşısında alınan sonucun kendisi için sürpriz olup olmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan Nuutinen, sonucun sürpriz olmadığını ancak kendi takımları açısından daha iyi bir skor elde edilebileceğini belirtti.

Nuutinen, karşılaşmanın KuPS’un kendi şehrinde değil, Tampere’de oynanmasına da dikkat çekti. Takımın deplasmanda mücadele ettiğini hatırlatan teknik direktör, ertesi gün kendi şehirlerine döneceklerini söyledi.

“Taraftarların desteği bizi motive etti”

Nuutinen, karşılaşmada tribünlerin yoğun olmasının ve her iki takımın taraftarlarının takımlarına destek vermesinin oyuncular üzerinde olumlu bir etki yarattığını ifade etti.

Hem KuPS hem de Trabzonspor taraftarlarının takımlarını güçlü biçimde desteklediğini belirten Nuutinen, tribünlerdeki atmosferin kendilerini motive ettiğini söyledi.

KuPS Teknik Direktörü, kaçırılan fırsatlara rağmen takımının ortaya koyduğu mücadeleyi değerlendirirken, karşılaşmanın kendi sahalarında oynanmamasının da farklı bir atmosfer yarattığına işaret etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.