

Sağlık ve Refah Enstitüsü THL tarafından yapılan bir araştırmaya göre Fin halkının yüzde 64’ü koronavirüs aşısı olmayı düşündüğünü belirtti.
Araştırmaya katılanların yüzde 20’si ise aşı yaptırmayı düşünmediklerini belirtirken kesinlikle aşı yaptırmak istemeyenlerin oranı yüzde 10 oldu.
Aşı olmak istemeyeler, aşının etkilerini ve yan etkilerini tam olarak bilmediklerini ve bundan dolayı aşı yaptırmayı istemediklerini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise Yle Radyo 1 kanalında katıldığı bir programda seyircilerden gelen sorular üzerine sırası geldiğinde koronavirüs aşısı olacağını açıkladı.
Başbakan Sanna Marin ve eşi Bağımsızlık Günü dolayısıyla katıldıkları bir televizyon programında koronavirüs aşısı Finlandiya’ya geldikten sonra aşı olmayı düşündüklerini belirtti.
1
Göçmenler arasında koronavirüs aşısında son durum nedir?
10616 kez okundu
2
Yle: Doktorlar yabancı hastaların acısını hafife alıyor
3974 kez okundu
3
Market poşetleri üzerine yeni uyarı getiriliyor
3332 kez okundu
4
Avrupa’da en pahalı üçüncü ülke Finlandiya
3213 kez okundu
5
THL, Finlandiya’daki obez sayısını açıkladı
3124 kez okundu