
![]()
Google’un CEO’su Sundar Pichai Başbakan Antti Rinne ile görüşmek üzere cuma günü Finlandiya’ya geliyor.
Devlet Konseyi Basın Servisinden yapılan açıklamaya göre Rinne ve Pinchai görüşmenin akabinde ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler.
Toplantının içeriğine dair bir bilgi verilmedi. Toplantının Google’un Hamina’da bulunan veri merkeziyle alakalı olduğu tahmin ediliyor.
Şirket Hamina’daki eski Sumina Kağıt Fabrikasında bulunan veri merkezi için 1,4 milyar euroluk bir yatırım gerçekleştirmişti. Veri merkezinin genişletilmesi çalışmaları ise mayıs ayında bitmişti.
Hamina Belediye Başkanı Hannu Muhonen Google’un yatırımı ile ilgili olarak kent tarihindeki en büyük yatırım diye bahsetmişti. Sumina Kağıt Fabrikası Google tarafından 2009 yılında alınmış ancak o günden bugüne kadar hiçbir CEO ziyarette bulunmamıştı.
Google ve Finlandiya hükümetinin, iklim değişikliğine karşı mücadelede ortak hedeflerinin olduğu, ziyaretin sebeplerinden birisinin de bu olabileceği gibi başka bir sebebinin de Finlandiya’nın AB dönem başkanı olması olabileceği tahmin ediliyor.
Kaynak: Yle
1
TC Helsinki Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak görevine başladı
16113 kez okundu
2
Dünya’nın en çok bisiklet kullanan ülkeleri sıralaması
12208 kez okundu
3
Türk Ehliyeti İle Finlandiya’da Araba Kullanabilir miyim?
10535 kez okundu
4
Fin vatandaşlığı şartları değişiyor, B1 dil puanı şartı kaldırılıyor
9348 kez okundu
5
Finlandiya’da çalışma saati 6’ya düşüyor
9120 kez okundu