

Finlandiya Güvenlik Polisi SUPO tarafından hazırlanan bir raporda Finlandiya’daki en büyük tehdidin aşırı sağcılar ve radikal İslam ideolojisine sahip kesimler olduğu belirtildi.
SUPO’nun önceki gün yayınlanan yıllık raporunda Finlandiya dahil batı ülkelerinde aşırı sağcılıkla ilgili terör tehdidinin giderek arttığı ve ciddi bir sorun haline geldiği belirtiliyor.
SUPO, Finlandiya’da terörle bağlantısı olduğu tahmin edilen 390 kişinin olduğunu düşünüyor.
YABANCI İSTİHBARAT FAALİYETLERİ
Raporda ayrıca Rusya ve Çin ağırlıklı olmak üzere Finlandiya’da yüksek istihbarat faaliyetlerinin yürütüldüğü yer alıyor. Koronavirüs salgınının ajanların çalışmalarını zorlaştırdığı, istihbarat faaliyetlerinin daha çok siber ortama kaydığı belirtiliyor. Ancak bunun da engellendiği vurgulanıyor. Finlandiya’da onlarca yabancı ajanın olduğu tahmin ediliyor.
İstihbarat servislerini en çok ilgilendiği konuların başında, Kuzey Kutbu politikaları, stratejik tesislere ve altyapıya yapılan yatırımlar ile Fin siyasi örgütlerinin çalışmaları geliyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle, yabancı istihbarat servisleri tıp sektörü ve araştırma kurumları hakkında bilgi almak için giderek daha fazla siber casusluk teknikleri kullanmaya başladıkları da raporda yer alan başka bir konu.
1
TC Helsinki Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak görevine başladı
15689 kez okundu
2
Dünya’nın en çok bisiklet kullanan ülkeleri sıralaması
12195 kez okundu
3
Türk Ehliyeti İle Finlandiya’da Araba Kullanabilir miyim?
10528 kez okundu
4
Fin vatandaşlığı şartları değişiyor, B1 dil puanı şartı kaldırılıyor
9339 kez okundu
5
Finlandiya’da çalışma saati 6’ya düşüyor
9110 kez okundu